Islamforskning og islamiske studier på Københavns Universitet

Niels Valdemar Vinding

Resumé


I stedet for et abstract er her artiklens første side:

Samlet set har det seneste tiår for islamforskningen og for islamiske studier på Københavns Universitet været produktive, men omskiftelige og brogede. Siden Muhammedkrisens klimaks i begyndelsen af 2006 til nu har islamforskningen på Københavns Universitet set en betydelig opnormering af forskningsindsatsen. Det har været i form af den store islamsatsning, som Københavns Universitet var vært for fra 2008 til 2013, men også nye stærke centre og bevillinger gør, at islamforskningen fortsat er i fokus. Sammen med forskningen følger en internationalt rost, men hårdt dimensioneret kandidatuddannelse i islamiske studier, der markerer nye udfordringer for faget – ligesom mange andre af universitetets fag, der har været igennem lignende dimensioneringer, oplever det. (...)
Historisk set var studiet af islam på Københavns Universitet gennem meget lang tid et område, der på forskellig vis blev varetaget af personer, der enten var ansat som professorer i semitisk og østerlandsk filologi eller var ansat, som eksempelvis Johannes Østrup, i et særligt ekstraordinært professorat. Frants Buhl bidrog i 1903 med en banebrydende metodisk afhandling, Muhammeds Liv. Med en Indledning om Forholdene i Arabien før Muhammeds Optræden, der i 1930 udkom i tysk oversættelse.

Fuld tekst:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.7146/tifo.v10i1.24870

Refbacks (eksterne referencer)

  • Der er p.t. ingen refbacks.


Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK