Islam og undervisningsmateriale i gymnasiet og på HF

  • Jørgen Bæk Simonsen
Nøgleord: islam, muslimer, hf, gymnasiet, uddannelse

Resumé

Den store interesse for islam og muslimer, der gennem nu mange år har kunnet aflæses af mediernes fokus, kan ikke med rimelighed betegnes som et fænomen skabt af medierne, selvom det skal medgives, at den vinkel, der lægges til grund i diverse medier, ofte lader meget tilbage at ønske (Hervik 2002; Hussain, Yalmaz & O´Connor 1997; Madsen 2000 og Andreassen 2007). Det blev klart og elegant understreget, da PETs daværende chef politimester Lars Findsen i begyndelsen af november 2005 efter tilbageholdelsen af flere unge muslimer i den såkaldte Glostrup-sag gjorde gældende, at medierne naturligvis skal beskrive begivenheder i det omgivende samfund, men samtidigt opfordrede journalisterne til at være opmærksom på at måden, hvorpå tilbageholdelsen af de unge blev formidlet (www.dr.dk/Nyheder/Indland/2005/11/04/220402.htm, besøgt den 24. august 2008). Det er derfor ikke medierne, der har skabt de sidste mange års fokus på islam og muslimer, og vi må søge andre steder, hvis vi skal forsøge at give et bud på, hvorfor islam og muslimer har fået den centrale placering i det offentlige rum, som tilfældet er.

Forfatterbiografi

Jørgen Bæk Simonsen
Jørgen Bæk Simonsen er professor og dr. phil. ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet. Jørgen Bæk Simonsen har gennem mange år arbejdet med islam og muslimer – både i en arabisk-mellemøstlig sammenhæng og i dansk/europæisk sammenhæng.
Publiceret
2008-11-24
Citation/Eksport
Bæk Simonsen, J. (2008). Islam og undervisningsmateriale i gymnasiet og på HF. Tidsskrift for Islamforskning, 3(3), 5-28. https://doi.org/10.7146/tifo.v3i3.24571
Sektion
Artikler: Temasektion