Interviewet og hvad så? En kritisk analyse af Asmaa Abdol-Hamids betingelser for selvfremstilling1

Forfattere

  • Signe Kjær Jørgensen

DOI:

https://doi.org/10.7146/tifo.v4i2.24597

Nøgleord:

muslimske folketingskandidater, offentlig debat, diskursanalyse

Resumé

Muslimske folketingskandidater har haft det svært i den offentlige debat, senest i 2007 har Enhedslistens Asmaa AbdolHamid været udsat for kritik. I denne artikel undersøger jeg, hvordan en række kritiske spørgsmål påvirkede mange danskeres forståelse af hende. Med værktøjer fra kritisk diskursanalyse viser jeg, hvordan en journalist placerer hende i et spændingsfelt af fordomme og mistænkeliggørelse, som gør det svært for hende at formulere sig offensivt og klart om sine politiske visioner.

Forfatterbiografi

Signe Kjær Jørgensen

Signe Kjær Jørgensen er ph.d.-studerende ved Institut for statskundskab, KU. Hun arbejder med teorier om demokrati, repræsentation og offentlighed og empirisk analyserer hun, hvordan muslimer bliver fremstillet og fremstiller sig selv i den offentlige debat fra 2001- 2007. Signe Kjær Jørgensen har tidligere skrevet om ’nye offentligheder’, medborgerskab, legitimitet og nye former for deltagelse, og hun har desuden anmeldt en række samfundsvidenskabelige bøger i danske og internationale tidsskrifter.

Downloads

Publiceret

2010-09-24

Citation/Eksport

Jørgensen, S. K. (2010). Interviewet og hvad så? En kritisk analyse af Asmaa Abdol-Hamids betingelser for selvfremstilling1. Tidsskrift for Islamforskning, 4(2), 77–103. https://doi.org/10.7146/tifo.v4i2.24597

Nummer

Sektion

Artikler: Temasektion