Interviewet og hvad så? En kritisk analyse af Asmaa Abdol-Hamids betingelser for selvfremstilling1

Authors

  • Signe Kjær Jørgensen

DOI:

https://doi.org/10.7146/tifo.v4i2.24597

Keywords:

muslimske folketingskandidater, offentlig debat, diskursanalyse

Abstract

Muslimske folketingskandidater har haft det svært i den offentlige debat, senest i 2007 har Enhedslistens Asmaa AbdolHamid været udsat for kritik. I denne artikel undersøger jeg, hvordan en række kritiske spørgsmål påvirkede mange danskeres forståelse af hende. Med værktøjer fra kritisk diskursanalyse viser jeg, hvordan en journalist placerer hende i et spændingsfelt af fordomme og mistænkeliggørelse, som gør det svært for hende at formulere sig offensivt og klart om sine politiske visioner.

Author Biography

Signe Kjær Jørgensen

Signe Kjær Jørgensen er ph.d.-studerende ved Institut for statskundskab, KU. Hun arbejder med teorier om demokrati, repræsentation og offentlighed og empirisk analyserer hun, hvordan muslimer bliver fremstillet og fremstiller sig selv i den offentlige debat fra 2001- 2007. Signe Kjær Jørgensen har tidligere skrevet om ’nye offentligheder’, medborgerskab, legitimitet og nye former for deltagelse, og hun har desuden anmeldt en række samfundsvidenskabelige bøger i danske og internationale tidsskrifter.

Downloads

Published

2010-09-24

How to Cite

Jørgensen, S. K. (2010). Interviewet og hvad så? En kritisk analyse af Asmaa Abdol-Hamids betingelser for selvfremstilling1. Scandinavian Journal of Islamic Studies, 4(2), 77–103. https://doi.org/10.7146/tifo.v4i2.24597

Issue

Section

Articles: Thematic section