Islamforskning på Aarhus Universitet: (snart) ti år med ICSRU

Thomas Fibiger, Mark Sedgwick

Resumé


I stedet for et abstract er her artiklens første side:

I løbet af det seneste tiår – det samme tiår, som dette jubilæumsnummer af TIFO markerer – er en forskningsenhed for islamiske kulturer og samfund etableret på Aarhus Universitet. Enheden har siden en reorganisering af universitetet i 2011 lydt navnet Islamic Cultures and Societies Research Unit (ICSRU), idet enheden er underlagt det ny Institut for Kultur og Samfund under Faculty of Arts. ICSRU blev oprindelig etableret i 2007 under navnet Forskningsenhed for Arabiske og Islamiske Studier (AIS).

Forskningsenheden for islamiske kulturer og samfund er en tværdisciplinær forskningsenhed, der er åben for alle ved Aarhus Universitet med interesse for islamiske kulturer og samfund, både i den islamiske verden og tværregionalt. Dette betyder, at ICSRU også dækker islam og muslimer i Vesten, specielt Danmark og Europa.

ICSRU’s interesseområde er defineret af islam, men dette betyder ikke, at ICSRU alene fokuserer på religionsforskning. Der er fokus på islamstudier, men der er også interesse for studier i emner, der ikke er relateret til religion, først og fremmest samfundsmæssige og politiske. Ligesom der er et fokus på islam, er (...)


Fuld tekst:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.7146/tifo.v10i1.24874

Refbacks (eksterne referencer)

  • Der er p.t. ingen refbacks.


Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK